400px-Jerusalem_Holy_Sepulchre_BW_7Ο Πανάγιος Τάφος, γνωστός και ως Ναός της Αναστάσεως αποτελεί το ιερότερο προσκύνημα και το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού. Βρίσκεται στη χριστιανική συνοικία στο δυτικό μέρος της Παλαιάς Πόλης Ιερουσαλήμ. Ως οικοδόμημα δεν ξεχωρίζει από τα γύρω σπίτια και εξωτερικά δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από τους δυο τεράστιους τρούλους του που τον σκεπάζουν, ο μεν μεγαλύτερος τη Ροτόντα, ο δε μικρότερος το Καθολικό των Ορθοδόξων.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του ? αρχιερείς, ιερείς και διακόνους ? αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα, για την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Μέσα από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορείτε να περιηγηθείτε στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων, πατώντας συνεχώς αριστερό κλικ και σέρνοντας το mouse σας προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Επιλέξτε με τη σειρά τις εικόνες που εμφανίζονται στο κάτω μέρος για να επισκεφτείτε όλους τους προτεινόμενους χώρους.

                                                            Κλικ στην εικόνα?

Naos-Anastaseos-Agia-Ayli-2012